dissabte, 13 de març del 2010

Fermí Reixach

Fa anys, en deu fer uns 15, al Teatre Lliure de Barcelona, quan aquest teatre encara era a l'emblamàtic local del barri de Gràcia, vaig tenir l’oportunitat de veure L'oncle Vània, una obra que protagonitzava Fermí Reixach. Aquest actor em va encantar. I no havia tingut l’oportunitat de veure’l mai més, tot i que sempre me n’havia quedat el cuquet.
Aquests dies a Barcelona està representant Diari d’un boig que ja havia fet el 1985. Aprofitant que és el segon centenari del naixement de Nikolai Gógol, autor de l’obra, Fermí Reixach recupera aquest monòleg fantàstic que és el diari d’algú que ha embogit arran d’un amor no correspost. A l’obra s’acaba confonent què és realitat i què és fantasia.
El text és molt bo. Però vull destacar la sublim interpretació de Fermí Reixach. Durant una hora i mitja, Reixach dóna vida a un personatge del tot “desquiciat” per les circumstàncies i que s’arriba a creure que és el rei d’Espanya. L'actor està genial. És fantàstic! Segur que Reixah és un dels millors actors de Catalunya.
A més, l’obra es representa al Versus Teatre: un teatre petitó i acollidor, gairebé al costat de l’excessivament “ostentós” TNC (quin contrast tan impactant!). El Versus Teatre és especialment adequat per a aquesta obra en la qual la proximitat amb l’actor és molt important per a acabar de copsar-ne del tot la interpretació.
Hi havia poca gent al teatre, unes vint persones només. Una llàstima que d'una obra així en gaudeixi tan poca gent.

Enorme Fermí Reixach!

Fragment de l'obra. No us el perdeu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada