dimarts, 22 de gener del 2013

Dret a decidir


A veure si ho he entès bé:

Resulta que fa setmanes que els nostres polítics (eh dit “nostres”??) s’estan barallant per redactar un declaració que digui que tenim el dret a decidir. És a dir, es discuteixen sobre si ens deixen ser demòcrates o no. Ells que han estat escollits democràticament, ara no saben si deixar-nos-ho ser. Ho he entès bé?

I resulta que no es posen d’acord. Es veu que hi ha tres partits (PP, C’s i PSC; a hores d’ara encara no sé què vol dir la “C” d’aquestes sigles) que no volen que tinguem el dret a decidir.  Ho he entès bé?

A més, la coalició de partits que governa (CiU. Què hi fan els d’Unió per aquí??) i el partit que els va donar suport a la sessió d’investidura (ERC) s’han avingut a descafeïnar el primer redactat perquè altres partits s’hi poguessin sumar. ERC s’ha avingut a descafeïnar aquest text??? ERC s’ha avingut a descafeïnar aquest text!!! Ho he entès bé?

Després de l’onze de setembre, encara ens pensàvem que es podia confiar en els polítics.  Amb en Duran i Lleida, per exemple? Potser per això el 25-N vàrem anar a votar i l’abstenció va baixar molt. Teníem la convicció que eren unes eleccions importants. Ens ho vàrem creure. Ho he entès bé?

Per altra banda, un cop s’hagi fet aquesta declaració l’única cosa que sabrem és que volem poder decidir. Diuen que la declaració serà demà i que serà molt solemne. Per corroborar aquesta solemnitat proposo que després els diputats facin un brindis i reguin el pacte amb força cava, que després de tantes negociacions deuen tenir la gola seca. Però... algun dia podrem decidir? Espanya no està per la labor; això ja ho sabem. Però i Europa? A l’hora de la veritat ens farà costat? Ja veurem si mai podrem decidir. En principi la data és el 2014, però avui el President Mas ja ha dit que el 2014 serà el moment que prendran la decisió final sobre quan s’organitza la consulta. Aigua al vi, que si té gaires graus puja al cap molt de pressa! Ho he entès bé?

I ai el dia que puguem decidir....!!! Encara sou optimistes? Mireu els resultats de C’s a l’enquesta que va publicar El Periódico aquest diumenge (acabem de fer eleccions i ja es fan enquestes???), de 9 a 13 diputats.  Segueixen pujant... Ai, el dia que puguem decidir! Quina decepció, senyors!!!  Ho he entès bé?

Mentrestant els catalanets ens pensem que penjant-nos l’estelada a l’esquena un dia a l’any, que dibuixant-la amb espelmes a les places d’aquest país i que penjant-la als balcons, aconseguirem alguna cosa. Que ingenus!!! Ho he entès bé?

Sort en tenim dels polítics d’allà que s’han posat nerviosos i amb les seves declaracions i decisions ens ajuden a mantenir la flama encesa. Encara els haurem de donar les gràcies!!! Ho he entès bé?

Definitivament, deu ser que no ho he entès bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada