dimecres, 11 de novembre del 2009

Concha Buika

Concha Buika és una cantant nascuda a Mallorca, però d'origen Guineà. Penso que té una molt bona veu i que interpreta cançons de soul, jazz i boleros amb una brillant mestria.
Fa poc, ha tret un CD que és un autèntica joia. Fixeu-vos-hi bé: Concha Buika interpreta cançons de la gran Chavela Vargas; al piano, Chucho Valdés (fill del veterà pianista Bebo Valdés que va editar "Lágrimas negras" amb "El Cigala"); i a la producció i a la guitarra flamenca, Javier Limón (el productor espanyol de moda en aquest moments i que ha produït treballs, entre d'altres, d'Ana Belén, Andrés Calamaro, Luz Casal i El Cigala, com l'esmentat "Lágrimas negras").
El CD, que es diu El último trago, és un fantàstic homenatge a Chavela Vargas. A la presentació del CD, Pedro Almodóvar diu: "No concibo un homenaje más certero a Chavela que el que le hace la cantante afro mallorquina «en el último trago», que es como decir en el último suspiro."
Un àlbum de 12 cançons que parlen d'amor i de desamor que us recomano. Escolteu-lo i deixeu-vos seduir per la veu de Concha Buika.

"Tómate esta botella conmigo, en el último trago me besas, esperemos que no haya testigos por si acaso nos diera vergüenza".

Fa pocs dies li feien l'entrevista de La contra de La vanguardia. Hi ha unes quantes frases que són autèntiques perles:
"Si lo que necesitas es una historia maravillosa, fabrícala, píntala, cántala, cuéntala."
"Separarnos fue la mejor manera de querdarnos juntos para siempre."
"Lo importante es estar en paz, abrir la boca sólo para decir lo que piensas realmente."
I aquesta, que m'agrada molt:
"Y al hablarnos desde ahí descubrimos que aunque no seamos iguales, somos lo mismo"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada