dimecres, 14 d’abril del 2010

Josep Maria Pou

Fa uns mesos faig poder veure “Màscares”, un reportatge sobre el procés de preparació de l’obra de teatre “Su seguro servidor, Orson Welles”. “Màscares” em va agradar molt. El reportatge explica molt bé tot el procés que segueix un actor fins a convertir-se en el personatge a qui ha de donar vida sobre l’escenari. L’aprenentatge del paper, les converses amb el director, els assajos, la creació de l’escenografia i del vestuari.... Molt interessant!

Tanmateix, el millor de tot plegat és l’actor: Josep Maria Pou! Sens dubte, un altre gran nom del teatre català. Per a mi, un dels millors actors actuals.

“Su seguro servidor, Orson Welles” es va estrenar al teatre Romea el 2008. Després d’una gira per Espanya el 2009, encara se’n fa alguna representació de tant en tant. Després d’haver vist “Màscares”, tenia ganes de poder veure l’obra de teatre. En vaig tenir l’ocasió i em va agradar molt. Que bo és Josep Maria Pou! Admiro els actors que són capaços “d’omplir” l’escenari ells sols. En aquesta obra Pou aconsegueix “transformar-se" en Welles, un dels directors de cinema més reconeguts, i des de que surt a l’escenari fins que s’acaba la representació capta el 100% de l’atenció de l’espectador.

Welles (Josep Maria Pou) té setanta anys i espera que Spielberg li financiï el seu projecte de dirigir “El Quijote”. El que havia estat un gran actor radiofònic i, després, actor i, sobretot, director de cinema, ara, sense diners, ha de guanyar-se la vida gravant anuncis per a la ràdio. La interpretació de Pou és boníssima.

Impressionant Pou!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada