dimarts, 18 de gener del 2011

El poder del riure

Avui he llegit un article a la revista RevistaIMO que edita l’Institut de microcirurgia ocular de Barcelona que parla dels efectes beneficiosos del riure. Jo, que sóc un fervent defensor del sentit de l’humor per anar per la vida, he trobat l’article molt interessant i per això en comparteixo un ampli fragment amb vosaltres. L’article està signat per Pere Romanillos. Al final de l'article hi he afegit una cançó de Rosana que hi té relació.


El poder del riure

Quan érem petits solíem riure una mitjana de 300 vegades al dia, hàbit que hem anat perdent amb el pas dels anys fins a reduir-lo a una mitjana de 20 vegades al dia en edat adulta. Aquest canvi “d’humor” no resulta gaire adequat per al nostre organisme. Quan riem, el nostre organisme allibera una gran quantitat d’endorfines, hormones produïdes pel sistema nerviós i responsables, entre altres coses, d’alleujar el dolor, disminuir l’ansietat i donar-nos una agradable sensació generalitzada de benestar. Per això, després d’una bona estona rient ens sentim relaxats, igual que passa després de la pràctica de qualsevol esport (un altre generador d’endorfines). De fet, tres minuts de riure equivalen a uns 10 minuts d’exercici aeròbic.

(...)

Riure és el millor antídot contra els pensaments negatius. A més, és un senyal social de gran valor. Si ho fem amb sinceritat, desencadenarà un corrent d’energia positiva al nostre voltant, molt important en el nostre entorn més íntim i personal.

Hi ha dius formes d’enfocar la vida: amb optimisme o pessimisme. És decisió nostra optar per una de les dues. És obvi que un enfocament optimista ens ajudarà a sentir-nos millor tant físicament com mentalment. El pensament positiu ens fa més resistents a les malalties i és el millor aliat per mantenir en forma el nostre sistema immunològic. Sempre s’ha d’intentar veure el costat bo de les coses (el got mig ple enlloc de mig buit). És a dir, creure en el bon desenllaç dels esdeveniments, . I en el cas que això no passi, no pensar en el problema, sinó en les diferents alternatives per trobar la millor solució. I tot això passa per prendre a ser més pacients. Paciència davant de factors que moltes vegades no depenen de nosaltres i ser conscients de les nostres limitacions, sense ofuscar-nos

Riure és saludable

- Quan riem introduïm el doble d’aire als pulmons amb la consegüent oxigenació extra de l’organisme.

- Mentre riem estem movent gairebé 400 músculs de la cara, el coll i l’abdomen. El seu afecte tonificant i rejovenidor està més que provat.

- Riure provoca un efecte de massatge sobre la columna vertebral i les cervicals on solen acumular-se totes les tensions.

- Riure estimula la melsa i elimina toxines de l’organisme. En moure el diafragma s’origina un massatge intern que facilita la digestió i ajuda a reduir els àcids grassos i les substàncies tòxiques.

Sis motius per riure

1. Millora la salut física i mental.
2. S’adquireix una actitud més positiva en la vida.
3. Allibera bloquejos emocionals.
4. Potencia la motivació i l’entusiasme.
5. Millora la relació amb els altres.
6. Redueix l’estrés.


Tu sonríe y veras,
como todo lo que hay en tus ojos parece que brilla.
Que la vida es legal,
y al final lo que da si lo coges son más de tres días.
A poquito,
que sonrias se contagia la mía.
Y los ratos oscuros se harán de colores,
mientras sobre alegría no falten canciones.
Sonríe, Sonríe, Sonríe
Sí, Sonríe, Sonríe, Sonríe, eh, eh, eh....
Tu verás,
si prefieres llorar de tristeza o llorar de alegría.
Se me antoja pensar,
que llorar de tristeza no es malo si encuentras salida.
Y a poquito,
que sonrias llegará la alegría.
Sí, de los ratos peores germinan los buenos,
sonreir no se compra no vale dinero.
(…)
Tu sonríe y verás,
que terminas feliz como acaban felices los cuentos.
A poquito,
que sonrias se descorchan los días.
Sonreir es tan fresco como un aguacero,
un diluvio de risas cayendo del cielo.

                                           (Sonríe, Rosana)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada