diumenge, 17 de juny del 2012

Mirar endavant

[Per circumstàncies de la feina, em van demanar que redactés un text pels alumnes que aquest curs acaben 4t d'ESO a l'escola on treballo. És aquest que podreu llegir ara. Però avui el vull dedicar a tots els alumnes que enguany acaben alguna etapa: primària, secundària, batxillerat... A tots, però especialment a UN d'aquests alumnes -encara que potser mai no el llegirà- que ha acabat batxillerat i que, per a mi, és molt especial]

Ja veieu que el temps passa de pressa. Sense gairebé donar-vos-en compte heu acabat la vostra etapa a l’escola. Avui ens pot ser útil la metàfora recorrent que la vida és un camí. Està molt vista aquesta imatge i és poc original, però tot i així me’n vull servir.

Acabar secundària us ha portat a una cruïlla d’aquest camí i heu hagut de decidir quina direcció prendre per tal de continuar avançant. Per tant ara toca mirar endavant i encarar el futur amb decisió. Feu el que feu, feu-ho amb il·lusió i amb empenta, amb esforç i constància. 

D’aquesta manera segur que les dificultats se us faran més planeres i el camí, més plàcid i agradable. Sigueu infatigables i no us rendiu mai. I mireu sempre endavant. No penseu mai que us heu equivocat o que heu fracassat. Només mireu el recorregut fet i intenteu aprendre d’allò que haureu viscut. Viure és prendre decisions i aprendre de cada vivència. Feu de la vostra vida un repte: el de fer-vos més savis cada dia.

Que tingueu molta sort!

2 comentaris:

  1. Amb un mestre com tú segur que hagués estat més bon estudiant, encara que aquests missatges, segons l'edat els entens però no els apliques.

    ResponElimina
  2. Ostres anònim, gràcies per pensar que amb mi haguessis pogut ser un bon estudiant. És un afalac que no em mereixo.
    Saps, si han entès aquest missatge ja em dono per satisfet. A aplicar-lo, sempre hi seran a temps.

    ResponElimina