diumenge, 8 de juliol del 2012

Dubte


Dubte és una obra de teatre que es pot veure aquests dies al Poliorama dins el marc del Festival Grec. És genial! Els actors són molt i molt bons: Rosa Maria Sardà –que bé que ho fa!-, Ramon Madaula –gran interpretació!-, Mar Ulldemolins –em va encantar- i Nora Navas –premi Goya 2011 a la millor actriu pel seu paper a Pa Negre i que a l’obra hi té poca presència, però en té prou per fer un gran paper- I tots quatre dirigits per Sílvia Munt. Un luxe de cartell!

Ara bé, el que no té preu és el text. Un text que parla del dubte, de la veritat, del que sabem o no del cert, del que es pot arribar a saber o del que no se sabrà mai...

I ara, permeteu-me que recomani l’obra a un col·lectiu, malauradament, massa extens:

Gent de poble xafardera i mesquina correu al teatre a veure-la! Ompliu autocars, aneu tots junts rambla avall i entreu al Poliorama! Arribeu-hi una estoneta abans que tingueu temps de llegir el programa de mà. Podreu veure que la Sílvia Munt diu que l’obra parla “sobre la naturalesa mateixa de la veritat, les mil cares de la veritat que sovint es construeixen sobre la còmoda base dels prejudicis”. S’entén oi?

Després asseieu-vos còmodament a la butaca i disposeu-vos a disfrutar de 90 minuts d’excel·lent teatre. Quan l’obra acabi, si heu entès alguna cosa, com a mínim... dubtareu!!!!


“La veritat té mil cares”

“Un ha de ser un mateix i ha d’entendre l’ésser humà. L’ésser humà és incommensurable, és polièdric i és molt complicat. En el moment que deixes de tenir idees preconcebudes, en el moment que deixes la intolerància en una banda, en el moment que comences a dubtar, a somriure, a no creure que tot el que fas és la veritat, potser comences a ser una mica savi, potser, no vol dir que ho siguis eh!”

(Sílvia Munt, directora de l’obra, en una  entrevista a Catalunya Ràdio el 4 de juliol de 2012)

2 comentaris:

  1. Ei... tinc entrades per anar-hi el dia 28. Vaig sentir-ne molt bones crítiques i, pel que dius, confirmes les espectatives. Ja en parlarem tot pujant el Taïllon, je,je... Jordi

    ResponElimina
  2. Ja veuràs com us agradarà molt, Jordi. Si et sembla en parlem en un altre moment; pujant el Taillon m'estimo més reservar forces per "bufar" ;)

    ResponElimina