dijous, 19 de juliol del 2012

La iaia


Sóc l’administrador d’una pàgina del facebook que es diu “Refugi de cançons”. En aquesta pàgina hi penjo vídeos de cançons que m’agraden i també totes les propostes que els seguidors de la pàgina em fan. El mes de desembre la Mireia em va demanar que pengés una cançó de La iaia. Era un grup que no coneixia i em va encantar. Gràcies Mireia!!!

Evidentment, vaig comprar el CD  – sóc dels que encara compren música –  i des d'aleshores l'escolto sovint. En directe els he vist només un cop, però en un marc incomparable: el monestir de Sant Pere de Casserres. Va ser un concert fantàstic  – amb una versió de pell de gallina d'Ella cus– i en el qual vaig acabar de descobrir encara més el grup.

No sóc crític musical i per tant no faré cap comentari sobre la seva música. Millor que ho faci Carles B Fagen amb aquestes paraules: No et matis buscant referents a la seva música ni col·locant estúpides etiquetes de gènere:  La iaia només sona a La iaia. I quan un grup aconsegueix això i, de retruc, enfila un llarg reguitzell de cançons taral·lejables, és que estem viatjant al cor del pop.

Diria que m’agrada tot de “La iaia”: la música, les lletres –que maca la d'El meu vaixell – i el seu directe ja que amb només tres components i alguns instruments musicals –guitarra, bateria, contrabaix, baix, làmines,  teclats i flauta travessera – aconsegueixen uns arranjaments musicals que, diria,  s’acosten al virtuosisme. En resum: són bons, molt, bons; tenen talent, molt talent.

I també m’encanta la impressió de bon rotllo i de bondat molt fonda que transmeten.


A més, La iaia és molt jove i té un futur esplèndid per endavant. Llarga vida a La iaia!!

“En aquesta ciutat vas ensenyar el que és plorar, a anar endavant.” (L'última nit)

“Les ones van esborrant passes que vas deixant.” (La platja)

“I enmig d’un petó m’has dit que era jo el que et protegia quan tot va pitjor.” (Explosió)

“I en silencia cus, amaga els forats de tants anys estripats.” (Ella cus)

“Jo i el meu vaixell, sort que aguanta els cops que fa el vent quan bufa del nord. I em portarà cap a un altre port.” (El meu vaixell)

1 comentari:

  1. https://www.facebook.com/la.iaia.musica/posts/126155217526693?notif_t=share_comment

    ResponElimina